【期中考点突破】专题04 任务型阅读 15篇(含答案)--2024-2025人教PEP版四年级英语下学期专项复习


【期中考点突破】专题04 任务型阅读 15篇
--2024-2025学年人教PEP版四年级英语下学期专项复习
阅读材料,完成下列任务。
Today is my school day. I get up at 6:30 in the morning. Then I have breakfast at 7 o’clock. I go to school at 7:30. It’s hot and sunny. I put on my new hat. It’s time for class. I have English class at 9:30. Miss Lin is my English teacher. I like her very much. It’s 4:00 now. It’s time for art class. The art room is on the first floor. And it’s next to my classroom. I go home at 5 o’clock. I can watch TV in the evening, and I go to bed at 9:00 p.m.
1.根据短文,将时间与相应的活动图片连线。


2.根据短文,选择正确的答案。
(1) What’s the weather like today ( )
A.It’s rainy. B.It’s sunny. C.It’s cool.
(2) What does the girl do at 9:30 in the morning ( )
A.She has an English class.
B.She has an art class.
C.She watches TV.
(3) Where is her classroom ( )
A.It’s on the first floor.
B.It’s on the second floor.
C.It’s under the art room.
3.Read and match.阅读短文连线。
Hello! I’m Pat. This is my day. It’s six forty. It’s time to get up. It’s seven o’clock. It’s time to go school. It’s eleven thirty. It’s time for lunch. It’s four twenty. It’s time to go home. It’s eight thirty. It’s time to go to bed.
1. a.
2. b.
3. c.
4. d.
5. e.
Read, finish the table and answer the questions. Peter goes to Xiaodehu Lake on Sunday. 阅读,完成相应任务。
The weather is very nice. So we want to go outside and have a picnic in Xiaodehu Lake. Before we have a picnic, we go to the bread shop at 10:00 a.m. It’s very early. So we go to the fruit shop and buy some oranges. From 11:00 a.m, we walk to the park. We eat food in Xiaodehu Lake at twelve. Xiaodehu Lake is a famous park in Shishan. There are many beautiful flowers and green trees. They are very beautiful in spring. After the picnic, we enjoy the flowers at 1:00 p.m.
We are very happy. We love the park so much.
4.阅读短文,提取信息填空。
What time What Where How
At Go to the bread shop happy
From 11:00 a.m. to the
At 1:00 p.m enjoy the
5.回答问题。
(1) What’s the weather like
(2) Do you like Xiaodehu Lake
任务型阅读。
My name is Jerry. I’m in Beijing now. I don’t go to school today. It is sunny and warm. It’s 7:30. It’s time to get up. I have some milk and an egg for breakfast. After breakfast, I read a storybook at 9:30. It’s hot in the afternoon. I play football with my good friend at 4:30. Oh, it’s rainy and cool in the evening. I watch TV with my family. I go to bed at 9:00. What a nice day!
6.根据短文内容,用阿拉伯数字给图片排序。
( ) ( ) ( ) ( )
7.根据短文内容,选择正确的答案。
(1) Jerry is in ______. ( )
A.Beijing B.Hangzhou C.Changchun
(2) Jerry plays football at ______. ( )
A.7:30 B.9:30 C.4:30
8.根据短文内容回答问题。
Is it hot in the afternoon
任务型阅读。
Shanghai Weather: sunny Temperature: 32℃ Activities: swim Guilin Weather: rainy Temperature: 5℃ Activities: read Guangzhou Weather: windy Temperature: 20℃ Activities: fly kites
9.请根据Miss White提供的3篇信息进行连线。
Shanghai Guilin Guangzhou

10.根据以上信息,完成句子,每空一词。
(1) Ben can in Shanghai.
(2) It’s outside in Guilin.
11.读表格,帮Chen Jie补全短文。
Weather Time Things
sunny 7:00 get up
7:30 go to school
10:20 PE class
12:00 eat lunch
4:50 go home
6:00 eat dinner
9:00 go to bed
Hello, I’m Chen Jie. It’s hot and today. I get up at 7:00. I at 7:30. My school is big and clean. We have a big playground. It’s 10:20. It’s time for . It’s 12:00. It’s time to eat . It’s 4:50. It’s time to go home. I eat dinner at 6:00. It’s 9 o’clock. It’s time to . I can manage (管理) my time well. How about you
读一读,完成下面的活动。
Good morning. Here is the weather report. In Beijing, it’s a sunny day today. It’s snowy in Harbin. It’s cloudy in Dalian. It’s rainy in Shanghai. And it’s windy in Qingdao.
12.阅读上面的天气预报,写出描述城市天气的单词。
13.再次阅读短文,选择城市的相应天气符号。
A. B. C. D. E.
(1) Beijing
(2) Harbin
(3) Dalian
(4) Shanghai
(5) Qingdao
阅读短文,按要求完成下面的活动。
Hello, I’m Lily. I’m from China. I’m 11 years old. There are four people in my family. They’re my parents, my brother and me. My brother and I are students. We are in the same school.
Our school is very big and beautiful! The library is on the first floor. Where is our music room It’s next to the art room on the first floor. The computer room is on the second floor.
I have Chinese class, maths class, English class and music class in the morning. I have lunch at twelve o’clock. In the afternoon, I have PE class and art class. We have a new playground. It’s very big. We can jump and run on the playground.
Oh, it’s 4:30 p. m. School is over. It’s time to go home. It’s warm and windy today. I can fly my kite in the park. I’m so happy!
14.阅读短文,判断对(T)错(F)。
(1) Lily is from Canada. ( )
(2) The art room is next to the music room. ( )
(3) The computer room is on the first floor. ( )
(4) Lily has four classes in the morning. ( )
(5) Lily is eleven years old. ( )
(6) School is over at 4:30 a. m. ( )
15.再次阅读上面的短文,根据短文内容填空。(每空一词)
Lily is a Chinese girl. Her family has 4 . They’re her parents, her brother and Lily. Lily has a big and beautiful school. The music room is to the art room. The is new and big. They can jump and run on it. Today is windy and . Lily can fly her kite in the park. She’s so !
根据短文内容,完成思维导图。
There are four students in the classroom. They’re talking about the weather in different cities(城市).
Amy: It’s warm in Beijing. I can wear the coat. I can fly kites.
Sarah: It’s hot in Hong Kong. I can wear the skirt(女裙). I can eat ice-cream.
John: It’s cool in Lhasa. I can wear the sweater(毛衣). I can go hiking.
Mike: It’s cold in Harbin. I can wear the hat and gloves. I can make a snowman.
16.
17.
18.
19.
20.
Read and complete. (读John的回信,完成问题。)
Hi, Dad!
I’m fine, thank you. It’s warm and windy in Beijing now. It’s 15 degrees. I can fly my kite and play football with my friends. I can swim inside. Sydney is hot and sunny. You can take an umbrella (雨伞) and wear sunglasses (太阳镜) outside. Waiting for your coming!
Love,
John
21.(1) It’s and in Beijing.
(2) John can outside.
22.(1) John’s father is in ________ now. ( )
A.Beijing B.Singapore C.Sydney
(2) Is it cold in Sydney ________ ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.Yes, he is.
(3) It’s ________ in Sydney. 换算公式是: 摄氏度=(华氏度-32) ÷1.8 ( )
A.59° F B.32° F C.18° F
阅读短文,完成下列任务。
Today is Thursday (星期四). It’s sunny today. I get up at 6:30 in the morning. Then I have breakfast at seven. I go to school at 7:30. My classroom is on the second floor. It’s 10:00 now. It’s time for computer class. The computer room is on the first floor. I like computer class very much. It’s 3:00 in the afternoon. It’s time for PE class. I clean the classroom at 4:10. Then I go home at 4:30. I go to bed at nine.
23.阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
(1) Today is windy. ( )
(2) I get up at 6:30 in the morning. ( )
(3) I like music class very much. ( )
24.阅读短文,选择正确答案。
(1) The computer room is on the ______ floor. ( )
A.second B.two C.first
(2) I go to bed at ______. ( )
A.10:00 B.9:00 C.8:00
读一读 Sam与朋友们的微信聊天,完成相应任务。
25.为每段对话选择合适的图片,将选项填在文中横线上。

Hello, my friends! The weather is hot. The water is warm. I can swim outside here. How about you (1)
Cool! It’s cold and snowy here. Can I make a snowman now No, it’s time for lunch. (2)
It’s rainy today here. I can’t go outside. I’m reading a book in the study. (3)
Huh It’s six p. m. here. I can play football in the playground. (4)
26.读对话,并结合任务一图片进行判断。正确的写“T”,错误的写“F”。
(1) Simon can fly a kite outside in the morning. ( )
(2) It’s ten o’clock in London now. ( )
(3) It’s hot and rainy at 12 o’clock in Singapore. ( )
周末Amy将飞往Hong Kong(香港)。她正在上网查询 Hong Kong的天气。请阅读短文,完成以下任务。
The weather report
Here is the weather report for Hong Kong. It’s cloudy in the morning. The temperature is 17 degrees. It’s sunny in the afternoon. We can see the sun. The temperature is 23 degrees. It’s warm. In the evening, it is windy. It’s 16 degrees.
27.阅读短文,按照香港天气变化的顺序,用字母ABC为下列天气图标排序。
( ) ( ) ( )
28.根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(1) We can see the sun in the afternoon. ( )
(2) It’s very(非常) hot in the evening in Hong Kong. ( )
阅读理解。
Hello! I’m Mark. I’m from the USA.I am a student. I get up at six o’clock, and then I have breakfast. At about seven thirty, I go to school. I have four classes in the morning and two classes in the afternoon. I have English class at nine forty. I like English class. I go home at four o’clock in the afternoon.
29.阅读理解,选择最佳答案。
(1) I’m from _____. ( )
A. B. C.
(2) I get up at _____ o’clock. ( )
A. B. C.
(3) I go home at _____ in the afternoon. ( )
A. B. C.
30.阅读理解,判断正(T)误(F)。
(1) I have six classes in a day (天). ( )
(2) At nine o’clock, it’s time for English class. ( )
(3) I like music class. ( )
阅读文本,选择正确答案。

31.This is ________. ( )
A.an Email (电子邮件) B.a postcard (明信片) C.a note (留言条)
32.It’s ________. (提示:from A to B 的意思是:A写给B的) ( )
A.from Tim to Bob B.from Tim to Amy C.from Amy to Tim
33.Who is Bob ( )
A.Tim’s brother. B.Amy’s brother. C.Lily’s pen pal.
34.Where does Tim live ( )
A.London B.Zibo C.Barbecue City
35.经咨询,需要贴4元钱的邮票,如果是你,根据下面提供的邮票,会怎样选择呢?同一张邮票可以重复选择。比如:A 4张+B 3张+……
我这样选择:
《【期中考点突破】专题04 任务型阅读 15篇--人教版 2024-2025学年四年级英语下学期专项复习 》参考答案
B A A
3.1-5 baced
4.10: 00 a.m. Xiaodelu Lake walk park flowers
5.The weather is nice. Yes, I do.
6.1 3 2 4 7.A C
8.
9.
10.(1) (2)
11.,,,,
12.sunny, snowy, cloudy, rainy, windy 13.D A E C B
14.F T F T T F
15.people/members next playground warm happy
16.Beijing 17.wear the sweater 18.wear the skirt 19.wear the hat and gloves
20.make a snowman
21.(1) (2) 22.C B A
23.F T F 24. C B
25.(1) A
(2) C
(3) D
(4) B 26.F T F
27.C A B 28.T F
29.C B A 30.T F F
31.B 32.C 33.B 34.A 35.A4张+B2张
精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
()

延伸阅读:

标签:

上一篇:人教版八下同步提升-第02讲 二次根式的乘除(知识梳理 考点归纳 真题演练)(原卷 解析版)

下一篇:【期中考点突破】专题01 选词填空 15篇(含答案)--2024-2025人教PEP版(2024)三年级英语下学期专项复习