七年级英语上册(牛津深圳版)Unit 5 Visiting the moon单元测试(苏州专用)(含解析)

Unit 5 Let’s celebrate!单元测试(苏州专用)
注意事项:
1. 本试卷共七大题,满分100分(不含听力口语30分)、考试用时100分钟;
2. 答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡和对应的位置上,并认真校对条形码上的准考号、姓名是否与本人相符合;
3. 答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动、请用橡皮擦干净后、再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题;
4. 考生答题必须答在答题卡上、答在试卷和草稿低上一律无效。
第I卷(客观题 共45分)
第一部分 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
Different countries have their own different traditions(传统). China also 1 some special traditions.
In China, there is a name for each 2 . We may call it the Year of the Horse, the Year of the Monkey and the Year of the Dog...
On Spring Festival Eve(前夜), family members meet for a big 3 . We have delicious food and drinks. We talk about the past and future(未来)or we watch wonderful TV 4 on TV. Most of us stay up(熬夜)late to 5 the new year. On the morning of the next day, people 6 their new clothes and visit their friends and relatives(亲戚).
Children are very happy during the festival 7 they can get a lot of red packets(红包) 8 their grandparents, parents, uncles and aunts. They don’t have to go to 9 . So they have much time to do their own things. For most of them, Spring Festival is too 10 . They hope every day is Spring Festival.
1.A.makes B.brings C.has D.takes
2.A.year B.day C.week D.month
3.A.meeting B.dinner C.sport D.trip
4.A.ages B.prices C.colours D.shows
5.A.see B.welcome C.hear D.send
6.A.sell out B.put on C.wait for D.take up
7.A.because B.or C.so D.but
8.A.for B.by C.to D.from
9.A.study B.sleep C.school D.shop
10.A.long B.bad C.short D.hard
第二部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。并在答题卡上将该项涂黑。
A
Club One Open hour: 5:00 p.m.—6:30 p.m. Day: Monday—Friday Activities: Bejjing opera, playing the lute(琵琶) Age: 8 to 12 Telephone: 88830401 Club Two Open hour: 5:30 p.m.—6:30 p.m. Day: Thursday and Friday Activities: Making cards, drawing pictures Age: 12 to 13 Telephone: 88930501
Club Three Open hour: 4:30 p.m.—6:00 p.m. Day: Tuesday Activities: Computers, dancing Age: 10 to 13 Telephone: 88730401 Club Four Open hour: 3:30 p.m.—4:50 p.m. Day: Monday—Friday Activities: Making cards, singing Age: 15 to 17 Telephone: 88940302
11.You can go to _____ if you have time from 3:00 to 5:00 in the afternoon.
A.Club One B.Club Two C.Club Three D.Club Four
12.We can’t ______ on Tuesday.
A.play the lute B.make cards C.sing D.draw pictures
13.Where can you read the passage
A.In the school library. B.In a storybook.
C.On clubs’ walls. D.In an English book.
B
Most(大多数的) English people have four meals(餐饭) a day. They are breakfast, lunch, afternoon tea and dinner.
People usually have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They’d like to have eggs, bread and milk. English people drink tea or coffee at breakfast.
Lunch comes at 1:00 pm. Afternoon tea is from four to five in the afternoon and the dinner is about half past seven. First they have soup(汤), then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things, such as bananas, apples and oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner at noon(正午).
14.Most English people have ________ meals a day.
A.3 B.4 C.5 D.2
15.People in England don’t have ________ for their breakfast.
A.egg B.bread C.soup D.milk
16.People in England have lunch ________.
A.at 12:00 B.at 13:00 C.at any time D.at 2:00
17.Which one is TRUE
A.English people drink tea or coffee at breakfast.
B.People have breakfast at any time.
C.English people have soup at last.
D.English people eat bananas and apples at breakfast.
C
The weather is getting colder. People are wearing their winter coats, hats and gloves. But best of all, now is the time of year to wear qiuku (秋裤)!
Qiuku has many names in English. Some people call it long underwear. The formal (正式的) name in English is thermal (保暖的) underwear, or thermals for short.
But the most popular nickname is “long johns”. Some people think they are named after the famous British boxer (拳击手) John Sullivan. He wore clothing like long underwear while boxing. However, no one knows if this is true.
US people wear long johns too, but they’re not very popular. Every home in the US has heaters (暖气), so you don’t need to wear warm clothes indoors during winter. Most people also think they are not very fashionable to wear. But some people have to work outdoors in winter. They need to wear long johns to keep warm during winter.
I love to wear long johns too. I wear them at home all the time during the winter. They are comfortable and relaxing to wear.
18.What is the most popular name for qiuku in English
A.Underwear B.Thermal underwear C.Thermals D.Long johns
19.Why are long johns not so popular in the US
① Because Americans don’t like boxing or the name.
② Because people have heaters at home and don’t feel cold.
③ Because most of people think long johns are not fashionable.
④ Because many of them often work outdoors and long johns are too long.
A.①② B.③④ C.②③ D.①④
20.What does the writer think of wearing long johns
A.He also thinks long johns are old fashioned.
B.He thinks long johns are comfortable to wear.
C.He only wears them in China, but never in the US.
D.He doesn’t feel relaxed when wearing long johns.
21.The writer wants to ________ by writing this article.
A.tell us about long johns B.sell more long johns
C.ask more people to wear long johns D.explain (解释) why people wear long johns
D
Do you know anything about the holiday camps in Hong Kong Years ago, the students in Hong Kong liked to take part in an English holiday camp during their holidays. They were very young, but their parents didn’t go with them.
Now they still enjoy taking part in many kinds of holiday camps. And they never go with their parents.Many parents hope they can learn a lot about life. And they want their children to learn some knowledge about living skills, science, reading, writing...The most important thing for them is to learn how to look after themselves.
Holiday camps in Hong Kong don’t cost much money. Most of the families can send their children there and help make their studies better and their bodies stronger. And the government(政府) never charges(收费) for them. So every year a lot of children in Hong Kong take part in them.
People think that the students in Hong Kong know a lot about many things. Maybe it has something with those holiday camps.
22.The children in Hong Kong might(也许) take part in holiday camps with __________.
A.their teachers B.their parents C.their brothers and sisters D.other children
23.The children can NOT learn a lot about __________ in holiday camps .
A.science B.living skills C.music and art D.reading and writing
24.The word “them” in the third paragraph(段) means __________.
A.students B.children C.parents D.holiday camps
25.Which is the best title(标题) for the passage
A.Holiday camps in Hong Kong B.Children in Hong Kong
C.Parents in Hong Kong D.The Hong Kong goverment.
第三部分 信息还原(共5小题:每小题1分,满分5分)
请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
Everyone has a family name. My name is Jane Armstrong. Armstrong is my family name. What does Armstrong mean (意思是) Does it mean my arms (手臂) are strong No, it doesn’t. 26 I don’t like strong arms. My best friend is Lucy Long. 27 No, she isn’t. She is short. But she has long hair.
28 My friend’s name is James Cook. Does it mean he can cook (烹饪) No, he can’t. And he doesn’t like cooking at all. 29 And he likes the TV show A Bite of China(《舌尖上的中国》), because it is all about nice food.
30 Ann Hill is my classmate. Is there a hill near her home Yes. There is one hill behind her home. But her uncle, Tom Hill lives 20 kilometers (千米) from a hill.
A.Is she a tall girl
B.He only likes eating nice food.
C.Her hair is long.
D.I am a slim (苗条的) girl.
E.Some family names come from places.
F.He likes his family name.
G.Some family names come from jobs (职业) .
第II卷(主观题共55分)
第四部分 词汇运用(共13小题;每小题1分,满分13分)
第一节 根据下列句子所给汉语注释或首字母,在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式,每空限填一词。
31.They are listening to the (收音机).
32.Millie (有时)goes roller skating, but she is not good at it.
33.I got a (特别的) gift from my uncle.
34.—Lili, who is your favorite actor
—Can you (猜) He comes from Hong Kong, China.
35.We didn’t enjoy the trip b the weather was so bad.
36.—How often do you have a PE lesson
—T a week.
37.Would you like to c the Spring Festival with me this year
38.Bob and Mike are best friends. They often go to school t .
第二节 请根据短文内容,从下列方框中选择适当的单词或短语填空,使短文内容完整正确。
activities; a 20-minute lesson; different; learning about world history; grades
What’s it like for a British child to go to school
In my school, we start the day at 8:45 am with 39 called tutor class(辅导课). In tutor class, every classroom has about 20 students from all 40 with one teacher.
We can take a word quiz or have fun 41 . The quiz is interesting. I learned that Shakespeare spelled his name in several 42 ways. Sometimes, we watch the news to understand the important events of the day.
There are five lessons during the day. School ends at 3:30 pm. Sometimes after school we can take part in some 43 like soccer, hockey or music lessons. They usually last (持续) for one hour.
We get three to four homework tasks each week. On average (一般而言), we spend one to two hours a day on homework.
第五部分 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
根据短文内容,用括号内所给词的正确时态或形式填空,使短文完整。
There 44 (be) twelve months in a year. My favorite month is October. First, October 1st is National Day. It’s 45 important festival in China. Everyone is free and happy on this day. We have a seven-day holiday(假期). During the holiday, my parents often 46 (take) me to see my grandparents in the countryside(乡村). Second, there are some interesting and fun things 47 October. On the 12th, we have a soccer game. I don’t love basketball 48 it’s difficult for me. But I love soccer. I love 49 (play) soccer and watching soccer games on TV. On October 20th, we have a book sale. I have three old books and I want 50 (sell) them there.Then we have an art festival on October 29th. We can 51 (draw) many beautiful pictures. 52 (I) birthday is also on this day. October is a 53 (real) great month for me!
第六部分 阅读表达(共3小题;1题2分,2题2分,3题3分,满分7分)
请认真阅读下面短文,用英语回答短文后的问题。
Do you use WeChat or QQ to talk with your friends If yes, you must be a user of memes(表情包). Memes are now an important part among Chinese people.
The memes of singer Huang Zitao are very popular. Huang runs and says his famous words, “I will not easily go die.” TV hostess Dec Hsu rolls her eyes(翻白眼). Actor Zhou Jie shouts with anger(愤怒). Basketball player Yao Ming laughs but looks like he is crying.
Memes can be pictures or GIFs. They are usually about stars, TV and films. They may be animated images(动画形象). Users make memes for fun. Memes can also give people information(信息)in an easy and funny way.
54.How many memes are mentioned (提及)in this article
55.What are memes usually about
56.Do you use memes on Wechat or QQ Why or why not
第七部分 书面表达(共1题;满分25分)
57.你是Li Hua,中国春节快到了,你的英国网友Jack通过电子邮件向你了解中国春节。请你回一封电子邮件,向他简单介绍一下中国的春节并欢迎他来中国体验春节。
要求:
1.作文中不能出现学生自己的真实姓名和学校真实名字。
2.不少于80词。
参考词汇:welcome to...欢迎到……来;experience something体验某事
Dear Jack,
I am so happy to get your email. Now let me tell you something about the Chinese Spring Festival. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
参考答案:
1.C 2.A 3.B 4.D 5.B 6.B 7.A 8.D 9.C 10.C
【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了中国的传统节日——春节。
1.句意:当然,中国也有一些特殊的传统。
makes制造;brings带来;has有;takes带走。根据前句“Different countries have their own different traditions”可知,应是中国也有一些特殊的传统。故选C。
2.句意: 在中国,每年都有一个名字。
year年;day天;week星期;month月。根据后句“We may call it the Year of the Horse”可知,是每年都有一个名字。故选A。
3.句意: 在除夕夜,家庭成员聚在一起吃大餐。
meeting会议;dinner晚餐;sport运动;trip旅行。根据“We have delicious food and drinks”可知在除夕夜,家庭成员聚在一起吃大餐。故选B。
4.句意:或者在电视上看精彩的电视节目。
ages年龄;prices价格;colours颜色;shows节目。根据“on TV”可知,应是看电视节目。故选D。
5.句意:我们大多数人熬夜迎接新年。
see看见;welcome迎接;hear听见;send发送。根据常识可知,在除夕夜,大多数人熬夜是为了迎接新年。故选B。
6.句意:第二天早上,人们穿上新衣服,去拜访亲朋好友。
sell out卖完;put on穿上;wait for等待;take up占据。根据“their new clothes”可知人们穿上新衣服。故选B。
7.句意:孩子们在节日期间非常高兴,因为他们可以从他们的祖父母,父母,叔叔和阿姨那里得到很多红包。
because因为;or或者;so因此;but但是。分析空前后句意可知,后句是前句动作发生的原因,应用because。故选A。
8.句意:孩子们在节日期间非常高兴,因为他们可以从他们的祖父母,父母,叔叔和阿姨那里得到很多红包。
for为了;by通过;to到;from来自。根据“their grandparents, parents, uncles and aunts”可知,孩子的红包是来自他们的祖父母,父母,叔叔和阿姨。故选D。
9.句意:他们不用上学,所以有很多时间做自己的事情。
study学习;sleep睡觉;school学校;shop商店。根据“So they have much time to do their own things”可知,春节期间学校放假,应是不用上学。故选C。
10.句意:对大多数人来说,春节太短了。
long长的;bad坏的;short短的;hard难的。根据后句“They hope every day is Spring Festival.”可推测出,应是对大多数人来说,认为春节太短了。故选C。
11.D 12.D 13.C
【分析】文章大意:本文是四则宣传广告。分别介绍了四个俱乐部的开放时间、开放日、具体活动、适应的年龄及联系电话。
11.细节理解题。根据题干中说空余时间在下午三点到五点,可知要选择的俱乐部开放时间在下午三点到五点之间,只有Club Four的时间“Open hour: 3:30 p.m.—4:50 p.m.”符合要求。故选D。
12.细节理解题。题目是说星期二不能做的事情。活动的时间应该不包括星期二,结合文中信息可知Club Two的开放日是“Day: Thursday and Friday”,不包含星期二,其活动内容有“Activities: Making cards, drawing pictures”,排除选项A、C;结合Club Four中的活动包含制作卡片,这一项可以在星期二时在Club Four里参与,排除选项B。故选D。
13.推理判断题。文中是四则俱乐部的宣传广告,可能在俱乐部的墙上看到。故选C。
14.B 15.C 16.B 17.A
【分析】本文主要介绍了英国人的饮食。
14.细节理解题。根据“Most(大多数的) English people have four meals(餐饭) a day.”可知大多数人一天吃四顿饭。故选B。
15.细节理解题。根据“They’d like to have eggs, bread and milk”可知他们早餐吃鸡蛋、面包,喝牛奶。故选C。
16.细节理解题。根据“Lunch comes at 1:00 pm”可知午饭是在下午1点。故选B。
17.细节理解题。根据“English people drink tea or coffee at breakfast.”可知英国人早餐时喝茶或喝咖啡。故选A。
18.D 19.C 20.B 21.A
【分析】本文主要介绍了秋裤的几个别名,以及美国人对秋裤的看法,最后写了作者喜欢穿秋裤的理由。
18.细节理解题。根据“But the most popular nickname is ‘long johns’.”但是最流行的昵称是“长衬裤”。故选D。
19.细节理解题。根据“Every home in the US has heaters (暖气), so you don’t need to wear warm clothes indoors during winter. Most people also think they are not very fashionable to wear. ”美国的每个家里有暖气,因此你不需要在冬天室内穿暖和的衣服。大多数人也认为穿上它不时尚。可知,之所以在美国长衬裤不流行的原因在于:家有暖气不需要穿暖和衣服;穿上不时尚。故选C。
20.细节理解题。根据最后一段“They are comfortable and relaxing to wear.”穿上它们会很舒服也很放松。可知作者认为穿上长衬裤很会舒服。故选B。
21.观点态度题。通读全文,本文主要介绍了秋裤的几个别名,以及美国人对秋裤的看法,最后写了作者喜欢穿秋裤,他认为很舒服。故作者写这篇文章旨在告诉我们有关长衬裤的一些事情。故选A。
22.D 23.C 24.B 25.A
【分析】本文主要介绍了在香港,很多学生喜欢参加各种各样的度假营,以及参加度假营的好处。
22.细节理解题。根据“They were very young, but their parents didn’t go with them.”可知,没有父母陪伴,所以应是和其他孩子一起参加,故选D。
23.细节理解题。根据“Many parents hope they can learn a lot about life. And they want their children to learn some knowledge about living skills, science, reading, writing...The most important thing for them is to learn how to look after themselves.”(许多父母希望他们能学到很多关于生活的知识。他们希望孩子们学习一些生活技能、科学、阅读、写作等方面的知识。对他们来说最重要的是学会如何照顾自己)可知,不包括音乐和艺术,故选C。
24.代词指代题。根据“Most of the families can send their children there and help make their studies better and their bodies stronger. And the government(政府) never charges(收费) for them. So every year a lot of children in Hong Kong take part in them.”(大多数家庭可以把他们的孩子送到那里,帮助他们学习更好,身体更强壮。政府从来不会对他们收费。所以每年都有很多香港的孩子参加。)可知,them指代的是参加度假营的孩子们,故选B。
25.标题归纳题。本文主要介绍了在香港,很多学生喜欢参加各种各样的度假营,以及参加度假营的好处,全文都是在讲香港的度假营,故选A。
26.D 27.A 28.G 29.B 30.E
【分析】本文主要讨论了姓氏,作者表示有的人的姓氏可能与他的住处、爱好、长相等相关,但也可能没有任何关系。为了论证此观点,作者用他的朋友和家人的名字作例子。
26.根据上文“What does Armstrong mean (意思是) Does it mean my arms (手臂) are strong No, it doesn’t.”可知,上文提及“是否胳膊很强壮”,与之对应的应是选项D“但我是一个苗条的女孩”。故选D。
27.根据上文“My best friend is Lucy Long.”和下文“No, she isn’t. She is short.”可知,此处应是表示“姓是‘Long’,难道就代表人很高吗”,选项A“她是高个子女孩吗”符合语境。故选A。
28.根据下文“My cousin’s name is James Cook. Does it mean he can cook ”可知,有些人的姓与职业有关,选项G“有些姓氏来自职业”符合语境。故选G。
29.根据下文“And he likes the TV show A Bite of China (《舌尖上的中国》), because it is all about nice food.”可知,此处应与美食有关,选项B“他只喜欢吃好吃的”符合语境。故选B。
30.根据下文“Ann Hill is my classmate. Is there a hill near her home”可知,此处应是有关于“姓与地方环境的关系”,选项E“有些人的姓氏来自地方”符合语境。故选E。
31.radio
【详解】句意:他们正在听收音机。radio“收音机”,名词,listen to the radio“听收音机”,固定搭配。故填radio。
32.sometimes
【详解】句意:米莉有时去滑旱冰,但她不擅长。有时:sometimes,频度副词。故填sometimes。
33.special
【详解】句意:我从叔叔那里得到了一份特别的礼物。special“特殊的”,是形容词,修饰其后的名词,故填special。
34.guess
【详解】句意:——莉莉,你最喜欢的演员是谁?——你能猜出来吗?他来自中国香港。根据“Can you...”和汉语提示可知,句子缺少谓语,情态动词Can后需填动词原形,guess“猜”,动词。故填guess。
35.(b)ecause
【详解】句意:我们不喜欢这次旅行,因为天气太糟糕了。空格处应填一连词引导原因状语从句,表示“因为”。故填(b)ecause。
36.(T)wice
【详解】句意:——你多久上一次体育课?——一周两次。根据上句“How often do you have a PE lesson ”以及首字母可知,How often是对频率提问;twice“两次”,twice a week“一周两次”,固定搭配。故填(T)wice。
37.(c)elebrate
【详解】句意:今年你想和我庆祝春节吗?根据“the Spring Festival”可知是庆祝春节,celebrate“庆祝”,动词不定式符号to后加动词原形。故填(c)elebrate。
38.(t)ogether
【详解】句意:鲍勃和迈克是最好的朋友。他们经常一起去上学。根据“They often go to school”及首字母可知,此处指一起去上学,together“一起”,故填(t)ogether。
39.a 20-minute lesson 40.grades 41.learning about world history 42.different 43.activities
【分析】本文是一篇说明文,向我们介绍英国孩子上学是什么样子的。
39.句意:在我的学校,我们早上8:45开始上课,20分钟的家教课。根据“called tutor class”可知,此处介绍家教课,备选词a 20-minute lesson符合语境,在介词后作宾语,故填a 20-minute lesson。
40.句意:在家教班,每个班级大约有20名来自各个年级的学生和一名老师。根据“every classroom has about 20 students from all…with one teacher.”可知,此处介绍学生来自不同的年级,备选词grades符合语境,故填grades。
41.句意:我们可以做一个单词测试或愉快地学习世界历史。根据“We can take a word quiz or have fun…”可知,此处介绍课上学习什么,备选词learning about world history符合语境,故填learning about world history。
42.句意:我了解到莎士比亚用好几种不同的方式拼写他的名字。根据“I learned that Shakespeare spelled his name in several…ways.”可知,此处作定语修饰ways,强调“不同的”方式,备选词different符合语境,故填different。
43.句意:有时放学后我们可以参加一些活动,如足球,曲棍球或音乐课。根据“like soccer, hockey or music lessons”可知,是参加不同的活动,备选词activities符合语境,故填activities。
44.are 45.an 46.take 47.in 48.because 49.playing 50.to sell 51.draw 52.My 53.really
【分析】本文讲述了作者喜欢国10月的原因以及在国庆节里可以做的事情。
44.句意:一年有十二个月。此处是there be句型,主语是复数,be动词用are。故填are。
45.句意:这是中国一个重要的节日。此处表示泛指,且important以元音音素开头,应用an。故填an。
46.句意:在假期里,我父母经常带我去乡下看我的祖父母。句子是一般现在时,主语是第三人称单数,动词用三单形式,故填takes。
47.句意:第二,十月有一些有趣好玩的事情。October是月份,前面用时间介词in。故填in。
48.句意:我不喜欢篮球,因为它对我来说很难。前后是因果关系,前果后因,应用because,故填because。
49.句意:但是我喜欢踢足球。love doing sth“喜欢做某事”,为固定短语,故填playing。
50.句意:我有三本旧书,我想在那儿把它们卖掉。want to do sth“想要做某事”,为固定短语,故填to sell。
51.句意:我们能画许多漂亮的画。can是情态动词,后加动词原形, 故填draw。
52.句意:我的生日也是在这一天。空后是名词,应用形容词性物主代词my作定语,故填My。
53.句意:十月对我来说真的是一个很棒的月份!real是形容词,此处修饰形容词great,应用副词really。故填really。
54.Four. 55.They are usually about stars, TV and films. 56.Yes, I do. Because I think that memes make the information funny.(答案合理即可)
【分析】本文主要介绍了一种给人们提供信息的有趣方式——表情包,并介绍了我们通常会看到哪些名人制成的表情包。
54.根据“The memes of singer Huang Zitao are very popular”“TV hostess Dec Hsu rolls her eyes”“Actor Zhou Jie shouts with anger”及“Basketball player Yao Ming laughs but looks like he is crying.”可知,共提到了四种表情包,故填Four.
55.根据“They are usually about stars, TV and films”可知,它们通常是关于明星、电视和电影的,故填They are usually about stars, TV and films.
56.开放性题,答案合理即可。参考答案为:Yes, I do. Because I think that memes make the information funny.
57.例文:
Dear Jack,
I am so happy to get your email. Now let me tell you something about the Chinese Spring Festival.
The Spring Festival is the most important festival for Chinese people. It comes in January or February. People usually clean their houses before the Spring Festival. People have a big family dinner on the eve of the Spring Festival. Young people bow to old people and wish them a happy new year. Old people give children “lucky money”. The next morning people put on their new clothes, go to visit their friends and relatives and say “Happy New Year” to each other.
Welcome to China and experience our Spring Festival.
Yours,
Li Hua
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇应用文,为电子邮件;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:考生应围绕中国的春节进行写作,注意语言流畅,表达正确。
[写作步骤]
第一步,从“重要性、时间、习俗”等方面详细介绍中国的春节;
第二步,欢迎Jack来中国体验春节。
[亮点词汇]
① the eve of ……的前夕
② wish sb. a happy new year 祝某人新年快乐
③ put on 穿上
④ each other 互相
[高分句型]
Welcome to China and experience our Spring Festival.(and连接两个并列谓语)

延伸阅读:

标签:

上一篇:福建省武夷山市第一名校2023-2024高一(实验班)上学期期中考试数学试题(解析版)

下一篇:13.2《电路连接的基本方式》提优练习(答案)2023-2024苏科版九年级物理全一册