期中 阅读理解 特训卷--小学英语四年级上册 冀教版(三起)
Hello, boys and girls! My name is Lisa. Look! This is a picture of my family. This is my father. He is wearing a blue shirt. This is my mother. She is wearing a yellow dress. Look at this boy! He is wearing black shorts. He is my brother. And look at this girl! This is me. I am wearing a white T shirt and a red skirt.
1.This is a picture of Lisa’s friends. ( )
2.Lisa’s father is wearing a blue shirt. ( )
3.Lisa’s mother is wearing a yellow dress. ( )
4.Lisa’s brother is wearing black trousers. ( )
5.Lisa is wearing a red T shirt and a white skirt. ( )
Hi, my name is Lucy. I'm ten years old. I live in China. I have a good friend. Her name is Beibei. She is three years old. She likes to eat fish. She doesn't like to eat vegetables. She has four legs. She can climb (爬) trees and she can say“Meow! Meow!”
6.Lucy lives in _______. ( )
A.Beijing B.Dingzhou C.China
7._______ is 10 years old. ( )
A.Lucy B.Beibei C.Lucy and Beibei
8.Beibei is _______. ( )
A. B. C.
9.Beibei likes to eat _______. ( )
A. B. C.
10._______ has four legs. ( )
A.Fish B.Lucy C.Beibei
根据表格回答问题。
Name Sing Swim Dance Draw
Li Ming √ × √ ×
Zhang San × √ × √
Kimi √ × × ×
11.Who can sing ( )
A.Li Ming and Zhang San. B.Li Ming and Kimi. C.Zhang San and Kimi.
12.Li Ming can ________. ( )
A.sing and swim B.swim and draw C.sing and dance
13.What Kimi can do ( )
A.Sing. B.Swim. C.Dance.
14.Can Zhang San draw ( )
A.Yes, Zhang San can’t. B.Yes, Zhang San can. C.No, Zhang San can’t.
15.What’s the wrong answer ( )
A.Li Ming can dance. B.Zhang San can draw. C.Kimi can swim.
看图,读一读,选择正确的答案
Tony's Clothes Kitty's Clothes
16.Is this Tony's cap ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn't.
17.Are these Kitty's shoes ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren't.
18.Is this Kitty's dress ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn't.
19.Are these Tony's trousers ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren't.
Hello! My name is Li Ling. I’m a girl. I have a black dog. This is Guo Yang. He is my friend. He is a boy.
20.My name is ________. ( )
A.Li Ming B.Li Ling C.Ling Ling
21.I’m a ________. ( )
A.teacher B.girl C.boy
22.I have a ________ dog. ( )
A.brown B.black C.white
23.Guo Yang is my ________. ( )
A.teacher B.friend C.friends
24.Guo Yang is a ________. ( )
A.boy B.girl C.teacher
阅读短文,选择正确答案。
Today is Sunday. Mike and Lucy are in a clothes shop. Lucy wants a red skirt and a blue sweater. But there aren’t any red skirts in the shop. So Lucy buys a yellow skirt and a blue sweater. Mike likes T-shirts. White is his favourite colour. So he buys a white T-shirt. They are happy.
25.Mike and Lucy are in ________. ( )
A.a dress shop B.a clothes shop C.a T-shirt shop
26.Lucy wants ________. ( )
A.a yellow skirt and a blue sweater B.a red skirt and a white sweater
C.a red skirt and a blue sweater
27.Lucy buys ________. ( )
A.a red skirt and a blue sweater B.a yellow skirt and a white sweater
C.a yellow skirt and a blue sweater
28.Mike’s favourite colour is ________. ( )
A.white B.red C.blue
29.Mike buys ________. ( )
A.a white shirt B.a white T-shirt C.a blue T-shirt
看图,读一读,选出正确答案
30.Is this John’s cap ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t.
31.Is this John’s dress ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t.
32.Are these Mary’s trousers ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren’t.
33.Are these Mary’s shoes ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren’t.
34.Is this Mary’s coat ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t.
My name is Lily. It’s Saturday today. I don’t go to school. In the morning, I brush my teeth and wash my face. Then I do my homework. I play with my friends in the afternoon. In the evening, I listen to music and watch TV. I am happy today.
35.Today is Sunday. ( )
36.Lily brushes her teeth in the afternoon. ( )
37.Lily plays with her friends in the afternoon. ( )
38.In the evening, Lily listens to music and watches TV. ( )
39.Lily is sad today. ( )
Hi! My name is Sam. I’m a green snake. I’m two years old. My eyes are small. And my mouth is big. I have no arms or legs. My favourite food is eggs. I’m very small and thin. But I want to be strong. I always (总是) eat, run and swim!
40.Sam is a ___________. ( )
A.dog B.fish C.snake
41.His ___________ is big. ( )
A.eyes B.mouth C.arms
42.What’s his favourite food ( )
A. B. C.
43.结合上下文,划线单词strong在句子中的意思是:( )
A.聪明的 B.强壮的 C.懒惰的
44.Sam can’t ___________. ( )
A.fly B.swim C.run
阅读对话,选择正确的答案。
Tom: What do you do on Sunday, Sam
Sam: I watch TV. I talk on the phone with my friends. What do you do, Tom
Tom: I do my homework. I help my mum and dad. What about you, Peter
Peter: I read books and draw pictures.
Tom: What do you do on Sunday, Danny
Danny: I play with my toys, listen to music and fly a kite.
45.Who draws pictures on Sunday ( )
A.Tom. B.Sam. C.Peter.
46.What does Sam do on Sunday ( )
A.He listens to music. B.He flies a kite. C.He watches TV.
47.Tom does his homework and ________ on Sunday. ( )
A.helps his sister B.helps his mum and dad C.talks on the phone
48.Danny doesn't ________ on Sunday. ( )
A.fly a kite B.play with toys C.wash clothes
There is a party (聚会) at the zoo. And there is a big table. Six monkeys come (来). They like to eat bananas. They take sixteen bananas. An elephant comes. It takes twenty bananas. Two tigers come. They like meat. They take some meat. Seven wolves come. They take some meat, too. Three bears come. They like fish. They take some fish. Four snakes come. They like eggs. They take ten eggs. Oh, where is the panda It's sleeping (睡觉) under the tree.
49.Monkeys take ________ bananas. ( )
A.fourteen B.sixteen C.twenty
50.________ take some meat. ( )
A.Bears B.Tigers and wolves C.Snakes
51.The snakes take ________ eggs. ( )
A.twenty B.twelve C.ten
52.Bears take some ________. ( )
A.meat B.bananas C.fish
53.The panda is under the ______. ( )
A.tree B.chair C.table
This is my bedroom. In the morning, I make my bed, wash my face, brush my teeth and my hair. In the evening, I do my homework and write a story then draw a picture for my story.
On Saturday, I like to talk on the phone with my friends on the bed and clean my bedroom. On Sunday, I like to fly a kite with my friends. And my sister Susan likes to play with her teddy bear. We like to play catch with a ball. Sunday is fun.
54.I brush my teeth in the ________. ( )
A.morning B.afternoon C.evening
55.I like to ________ on the bed. ( )
A.write a story B.read a book C.talk on the phone with my friends
56.I clean my bedroom on ________. ( )
A.Sunday B.Saturday C.Monday
57.On Sunday, I like to fly a kite with my ________. ( )
A.mother B.sister C.friends
58.I like to ________ with my sister Susan. ( )
A.draw pictures B.play catch with a ball C.play on the computer
试卷第4页,共6页
试卷第3页,共6页
参考答案:
1.F 2.T 3.T 4.F 5.F
【分析】1.略
2.略
3.略
4.略
5.略
【点睛】
6.C 7.A 8.B 9.C 10.C
【导语】本文介绍了露西及露西的猫。
6.句意:露西住在_____。A北京,B定州,C中国,根据“I live in China.”,可知露西住在中国,故选C。
7.句意:_____10岁。根据“I'm ten years old.”,可知露西10岁,故选A。
8.句意:贝贝是______。根据“Her name is Beibei. She is three years old. She likes to eat fish.”,可知贝贝是猫,故选B。
9.句意:贝贝喜欢吃______。根据“Her name is Beibei. She is three years old. She likes to eat fish.”,可知贝贝喜欢吃鱼,故选C。
10.句意:______有四条腿。A鱼,B露西,C贝贝,根据“Her name is Beibei. She has four legs.”,可知贝贝有四条腿,故选C。
11.B 12.C 13.A 14.B 15.C
【解析】11.句意:谁会唱歌?根据图表可知 Li Ming and Kimi.李明和Kimi。故选B。
12.句意:李明会______。根据图表可知sing and dance唱歌和跳舞。故选C。
13.句意:Kimi会做什么?。根据图表可知Sing.唱歌。故选A。
14.句意:张三会画画吗?根据图表可知. Yes, Zhang San can.是的,张三会。故选B。
15.句意:哪一句是错误的?A. Li Ming can dance.李明会跳舞。是正确的,B. Zhang San can draw.张三会画画。是正确的,C. Kimi can swim.根据图表可知Kimi不会游泳。所以选项C是错误的,故选C。
16.A 17.B 18.A 19.A
【解析】16.略
17.略
18.略
19.略
20.B 21.B 22.B 23.B 24.A
【分析】20.略
21.略
22.略
23.略
24.略
【点睛】
25.B 26.C 27.C 28.A 29.B
【解析】25.略
26.略
27.略
28.略
29.略
30.A 31.B 32.B 33.B 34.A
【解析】30.略
31.略
32.略
33.略
34.略
35.F 36.F 37.T 38.T 39.F
【分析】35.略
36.略
37.略
38.略
39.略
【点睛】
40.C 41.B 42.C 43.B 44.A
【导语】本文讲述了萨姆的年龄,外貌,喜欢的食物及能力。
40.句意:萨姆是______。A狗,B鱼,C蛇,根据"Hi! My name is Sam. I’m a green snake. "可知是蛇。故选C。
41.句意:他的_____很大。A眼镜,B嘴,C胳膊,根据"And my mouth is big."可知它的嘴巴很大。故选B。
42.句意:他最喜欢什么食物?根据"My favourite food is eggs."可知它喜欢鸡蛋。故选C。
43.句意:结合上下文,划线单词strong在句子中的意思是_____根据"I’m very small and thin. But I want to be strong. "可知strong的意思是强壮的。故选B。
44.句意:萨姆不会_____。A飞,B游泳,C跑,根据"I always (总是) eat, run and swim!"可知他不会飞。故选A。
45.C 46.C 47.B 48.C
【解析】45.略
46.略
47.略
48.略
49.B 50.B 51.C 52.C 53.A
【导语】本文讲述了在动物园的聚会上各种动物带来的不同的食物。
49.句意:猴子带了_____根香蕉。A十四,B十六,C二十,根据“They take sixteen bananas. ”可知是十六根。故选B。
50.句意:_____带来一些肉。A熊,B老虎和狼,C蛇,根据“Two tigers come. They like meat. They take some meat. Seven wolves come. They take some meat, too. ”可知是老虎和狼。故选B。
51.句意:蛇带了_____个鸡蛋。A二十,B十二,C十,根据“Four snakes come. They like eggs. They take ten eggs. ”可知是十个。故选C。
52.句意:熊带了一些_______。A肉,B香蕉,C鱼,根据“Three bears come. They like fish. They take some fish. ”可知是鱼。故选C。
53.句意:熊猫在_____下。A树,B椅子,C桌子,根据“Oh, where is the panda It's sleeping (睡觉) under the tree.”可知是大树下。故选A。
54.A 55.C 56.B 57.C 58.B
【分析】本题主要介绍了作者的日常生活及周末生活。
54.句意:我_____刷牙。A早上,B下午,C晚上,根据In the morning, I make my bed, wash my face, brush my teeth and my hair.,可知我早上刷牙,故选A。
55.句意:我喜欢在床上______。A写故事,B看书,C和我的朋友打电话,根据On Saturday, I like to talk on the phone with my friends on the bed and clean my bedroom.,可知我喜欢在床上与朋友打电话,故选C。
56.句意:在______我打扫我的房间。A星期天,B星期六,C星期一,根据On Saturday, I like to talk on the phone with my friends on the bed and clean my bedroom.,可知我星期六打扫房间,故选B。
57.句意:星期天,我喜欢和我的______放风筝。A妈妈,B姐姐/妹妹,C朋友,根据On Sunday, I like to fly a kite with my friends.,可知喜欢和朋友放风筝,故选C。
58.句意:我喜欢和我的妹妹苏珊______。A画画,B玩接球游戏,C玩电脑,根据We like to play catch with a ball.,可知我喜欢和我的妹妹苏珊玩接球游戏,故选B。
【点睛】
答案第2页,共4页
答案第1页,共4页